Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заяви позицията си, че настоящият вицепремиер Мария Габриел трябва да заеме поста на премиер и да запази ГЕРБ този на министър на външните работи след ротацията. В противен случай - изборите за европарламент може да се окажат 2 в 1 и с национални.

"Потресен съм от изказването на Денков, който искал външно министерство, че да се чува гласът на ПП-ДБ, а не на България, на правителството и на народа. Сега като са отишли Богданов, Василев, Радев в САЩ - само министри на ПП, чий глас чуват там", попита Борисов.

"Ние как сме се доверили, да се чува гласът на кабинета, на ПП гласът ли 10 дена се чува или на правителството”, продължи лидерът на ГЕРБ пред медиите в парламента тази сутрин.

“Кирил (Кирил Петков) няма смисъл да идва в парламента. Последното, което съм поел като ангажимент е законът за плажовете, сега влиза в зала и приключваме", заяви Борисов. Той даде ясен призив, че единственият вариант е Мария Габриел да е премиер и постът на външен министър да е на ГЕРБ или избори две в едно - европейски и национални.

"Аз чух неща, които само ние с Кирил, Асен, Атанасов сме си говорили. Някой преразказва тези срещи. За мен това не е правилно и така да се комуникира с обществото. Ние разбрахме тяхната червена линия – или външно, или всичко друго се чупи. Разбирам ги", добави Борисов.

"С нито един по никаква тема не ме интересува този СОС, с този кмет. 18 години ние направихме кукла София. За тези 3 месеца ние само слушаме, че някой им е виновен", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

232

Shark

преди 2 месеца

Хайде на избори! Кирчо и Кокорчо да си стягат куфарите!

231

На Боко Чекмеджето

преди 2 месеца

Никва ротация няма да има! Боко вчера е бил на инструктаж. Набили са му обръчите от Посолството. Плъха продължава. Жирафа остава външен Толкова за ротационното правителство.

230

СУВЕРЕН

преди 2 месеца

Избори и затвор!

fallback