Снимка: БГНЕС

“Възраждане” организира протест в четвъртък пред сградата на Конституционния съд (КС).

„Той е във връзка с грубото и неправомерно погазване на Конституцията и подигравката с волята на над 604 000 редови български граждани и данъкоплатци, които положиха своите подписи, за да имат правото да бъдат питани, дали да се запази българският лев като единна национална валута“, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Протестът ще бъде пред сградата на Конституционния съд, утре в 9 часа, заседанието започва час по-късно и на него очакваме да бъде погазено желанието на над 604 000 българи да се свика референдум за запазване на българския лев. Подчертавам, че тук става въпрос за допитване, само и единствено за това, кога да бъде въведено еврото. На нас ни беше отказано, дори това елементарно право. Хората, които го направиха, погазвайки Конституцията, в Народното събрание от коалицията ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, сега ще го направят и в Конституционния съд. Те си мислят, че по този начин ще ни спрат, не само няма да ни спрат, напротив - още повече ще ни мотивират - утре ще дойдат много хора, които ще изразят своята позиция за това, че демокрацията в България трябва да бъде защитена и запазена на всяка цена от престъпниците в тоги, защото в КС вече има престъпници в тоги, които ще узаконят едно брутално беззаконие”, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му „с постоянните си противозаконни и противоконституционни действия, от престъпната управляваща сглобка се надяват, че ще потушат желанието за борба на стотици хиляди българи и ще заметат под килима настояването им да бъдат питани за съдбата на тяхното бъдеще“.

“Борбата тепърва започва, защото подготвяме с нашите партньори от другите европейски държави в семейството на “Идентичност и демокрация” една петиция, която ще бъде внесена в Европейския Парламент и, която нашите евродепутати, които бъдат избрани на предстоящите евроизбори, ще имат ангажимента да реализират. Темата за запазването на българската финансова независимост, темата за демокрацията и темата за правото да бъдем питани ще бъде коментирана в Брюксел и Европейския Парламент. Само ще ни мобилизират и ще ни дадат тяга, следващите месеци да обиколим цяла България, да минем през всяко едно населено място на България, да не остане град в България, в който да не говорим с хората. Ще направим хиляди срещи и събрания, във всяко едно населено място, на които ще обясним следното нещо - ако хората искат беззаконието да продължава, могат да изберат ГЕРБ, ПП-ДБ или ДПС. Ако искат, обаче, да спрат това беззаконие - изборът е един и той е “Възраждане”. Призоваваме всички свободни българи, които мислят като нас, утре да дойдат в 9 часа пред сградата на Конституционния съд”, заяви председателят на “Възраждане”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase