Снимка: БГНЕС

Като медиен фейерверк определи Никола Минчев от ПП казуса “Да запазим Корал”, където името му, заедно с това на Кирил Петков и Лена Бориславова, беше замесено. Минчев каза, че не е участвал в подписвнето. Има компетентни органи, които трябва да разследват и установят дали има нарушения.

Според Минчев скандалът най-вероятно ще отшуми след изборите, а това означава че в момента изглежда като активно мерориятие. Пред БНТ Минчев каза, че от такъв тип скандали избирателите се отвращават и това се отразява на избирателната активност.

Той коментира и още една временна комисия в парламента, свързана с дейността на Нотаруиса. "Тези, които трябва да разследват Нотаруиса се оказва, че са тежко замесени. Липсата на институционална активност от страна на прокуратурата по такива казуси, показва, че има проблем в независимостта й. Не бих казал, че в рамките на Комисията за Нотариуса сме разплели някакъв възел, все пак направихме всичко възможно да съберем колкото е възможно повече данни и за конкретни магистрати, които са били свързани с Мартин Божанов, а и с Петьо Еврото".

Минчев коментира и че след изборите, преговорите за съставяне на правителство ще бъдат трудни, но не и невъзможни. "След изброите пак ще сме поставени пред сложна политическа ситуация, в която намиране на политическо мнозинство за съставяне на кабинет ще бъде много важна, но и много сложна задача. Всички политически партии трябва да се фокусираме върху печеленето на доверие на избирателите", обясни още той.

В тези избори Никола Минев оглави листата на ПП-ДБ за Европейски парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase