Снимка: БГНЕС

"Не бих въобще коментирала на този етап". Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, в отговор на въпрос дали би отстъпила МВнР след ротацията, след която тя трябва да стане премиер.

"Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. Имам европейски опит и мога да го кажа", каза Габриел, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
По повод на споровете кой да оглави външното министерство, тя заяви, че България е демократична парламентарна република. "Всеки има право на мнение. Докато има разговори и всеки си отстоява мнението, това далеч не означава, че те са безперспективни. Напротив. Има повече емоции, това не е първият път. Важно е да останем сериозни в намеренията си за това България да върви по пътя, по който е поела", каза още външният министър.

Според нея ако нещата останат така, както са договорени тя не вижда заплаха за работата и бъдещето на правителството. "Искам да видя, че сме екип България, който показва резултати и има цели", заяви Габриел.

Тя посочи, че диалогът между нея и премиера Денков продължава. Според нея в момента България трябва да бъде последователна в отстояването на своето място в ЕС и последователна в политиките спрямо своите граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase