Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че към момента с ПП-ДБ има спорове само за поста министър на външните работи след ротацията на премиерите.

По-рано днес Кирил Петков каза, че ПП-ДБ са против настоящият външен министър Мария Габриел да запази и този пост, след като смени Николай Денков като премиер.

„Сътресение в сглобката няма, спорове много, но поставянето на червени линии от страна на колегите не помага за взимането на крайно решение“, отбеляза Борисов.

По думите му постът външен министър може да провали ротацията.

Още по темата
„След като те поставят тази червена линия, не виждам как ще се проведе и да стигнем до някакъв консенсус“, призна той.

Борисов каза, че и след ротацията външно министерство ще остане единственото на ГЕРБ, както е и в момента.

Той отбеляза, че в неделя той и Кирил Петков, Асен Василев, Денков, Мария, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски са имали много сериозен разговор.

„Поставянето на червени линии от страна на колегите с нищо не помага за взимането на решение и неслучайно казах, че в края на краищата ротацията не е на всяка цена“, припомни лидерът на ГЕРБ.

„В меморандума ясно е описано, че Денков е безспорен много добър вицепремиер и министър на образованието. Те казват - трябва ни външно министерство, за да имаме излаз към света, сиреч от външната политика. Контрааргументът ни е, че когато Асен Василев предвожда група министри сега само от ПП, това не е ли излаз, в сферата на икономиката, енергетиката, финансите, коментира Борисов. Когото министър Василев участва на ЕКОФИН, един от най-важните съвети, това не е ли излаз“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase