Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече има що-годе пълен консенсус да бъде подкрепен един от представителите на ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общинския съвет". Това заяви пред БНТ общинският съветник Ваня Григорова от "БСП за България".

Тя очаква, че председателят ще бъде избран на следващото заседание на СОС на 8 февруари.

"Аз многократно съм заявявала, че такова поведение няма как да подкрепя. Това са хора, които тропат с краче и настояват сега и веднага да окупират абсолютно всичко", коментира Григорова.

Кандидатът ще бъде избран с гласовете на всички, защото Васил Терзиев и ПП-ДБ оказват натиск върху обществото, каза тя.

"Не коря тези, които търсят изход, но ситуацията, в която сме, е в резултат на ината и егоизма на една шайка, която е решила да окупира всичко", посочи Григорова.

Според Григорова "Демократична България" нарочно саботира Васил Терзиев, защото имало ревност в коалицията ПП-ДБ.

"Имаше саботаж от страна на националното ръководство на ПП-ДБ срещу местното управление тук в столицата. Първо да си разрешат вътрешнопартийните проблеми и после да се налагат на другите", каза тя.

Дори да има драстични промени след преброяването на бюлетините от изборите, аз няма да бъда провъзгласена за кмет, а ще има нов вот, посочи Григорова. На 15 март е следващото заседание на съда, дотогава вещите лица би трябвало да са направили проверки на всички СИК. Ако има драстични разминавания, тогава може да се мине към броене на хартиени бюлетини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase