Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов увери, че ротацията ще се случи и това ще е с мандата на ГЕРБ.

„Нали не си представяте да ходят ГЕРБ с празен мандат и след това Денков  или Мария Габриел да се върне с друг, нали не си представяте да се унижим така“.

Още по темата
Борисов отново заяви, че ГЕРБ ще се придържат към подписаното споразумение.

"Ротацията не е на всяка цена, нищо в живота не е на всяка цена", посочи той.

Относно напрежението около мобилните оператори лидерът на ГЕРБ постави въпроса защо регулаторите не бяха сменени при управлението на четворната коалиция.

Той отново коментира предстоящото посещение на премиера в САЩ.

„Казах, че има разточителство за летенето със самолет. Премиер и президент трябва да отидат при премиер или държавен секретар. Допреди седмица всички министри щяха да ходят“,посочи той.

„Единствено предупредихме колегите да не си приписват, каквото парламентът свърши - и с ядрените реактори, подкрепата за Украйна, правосъдната и конституционната реформа и се надявам, като отидату, това да го изговорят и да го чуем публично и там. Могат да пътуват, където си искат“, посочи Борисов.

„Ние сме във фантастични отношения със САЩ. Неслучайно толкова американски компании спечелиха търгове, имам предвид и страйкърите. Няма лошо да се ходи. Но през седмица?“, каза той.

Бойко Борисов разкритикува министерството на земеделието и посочи, че там има много слаба работа.

„Фермерите запалиха Европа“, посочи той и обвини ресорния министър Кирил Вътев за това, че темата за земеделските протести не се обсъжда, както и че не е предложил план с мерки за решаване на кризата.

Борисов заяви, че очаква сериозен разговор с министър Вътев по темата.

Според него работата върви добре в министерствата по икономика, транспорт, регионално развитие и благоустройство, образование, култура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase