Снимка: БГНЕС
fallback

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е абсурдно да се говори за импийчмънт на президента Румен Радев, след като той е пряко избран.

„Както е и абсурдно този човек, който се има за обединител, да говори като партиен лидер. И да не харесва нищо направено“, коментира Борисов скандали от последните дни между президента и политически сили.

Относно думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че на Радев му е предлагано да стане част от сглобката, а той е отказал и затова се води война с него, Борисов отсече, че той лично такава оферта не е предлагал, но трябва да питат другите лидери, защото едва ли Йотова си го е измислила.

Той обаче отсече, че не вижда смисъл да коментира войната между лидери на политически партии.

Борисов припомни, че е бил първият, който е използвал алегорията за „пътя на Копринката“, под която се визира работата на секретаря на президента Николай Копринков, за което пък заговори в последните дни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„А какво да кажем за служебните правителства - тези щети от последните 3 години са за стотици милиони. В момента в България просто няма лидер без да му е залепен дали заслужен или не етикет. Това продължава със страшно усърдие“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ призова всички да бъдат внимателни с лепенето на етикети, защото в една правова държава има неща, които се доказват, има институции, които работят.

„Има слухове и внушения, които не винаги се оказват такива, каквито са. Знам доста по конструирането на служебните кабинети, защото хората говорят. В сглобката имаме колеги, които са участвали във всички тези разговори, те знаят как са правени служебните правителства. И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша, колко можем да изброяваме през това време“, настоя той.

По думите му в Министерството на спорта, където има доказана корупция, зам.-министър е човек, който е бил министър.

„Ние нямаме дори зам.-мининстър там, но това са разговори, които ще водим с колегите, защото имаме доста притеснения по много назначения“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Боби

преди 3 месеца

Я го виж ти. Не стига, че спечели изборите, ами и...

138

Анонимен

преди 3 месеца

Най-големия абсурд е, че Борисов е на свобода.

137

Анонимен

преди 3 месеца

Всеки Импичмънт 100% води ккъм Инбарцелондмънт!

fallback