fallback

"Вече всички виждат, че тази сглобка е изтъкана от скандали ежедневно. Имаме едно безпардонно управление – евроатлантизмът е само смокиновият лист, зад който се крие съчетание на различни интереси“, заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Въпреки че имат 168 гласа в парламента, забравят, че отвън съотношението е друго. Гражданите са на коренно противоположни позиции – съотношението им по всички важни теми, които се случват, е 70-30 в полза на гражданите, а не в полза на управлението", посочи той.

Oще по темата
По неговите думи опозиция не е само да правиш скандали, да тропаш по банките и да крещиш – важното е да даваш алтернативните решения, както според него прави БСП.  

"По всеки проблем ние даваме алтернативно предложение. Всяка година предлагаме алтернативен бюджет с различни параметри от тези на управляващите, които засягат левите и работещите хора. В момента всички говорят за скандалите и за ротацията, но никой не говори за безплатните банкови сметки, които трябваше правителството да въведе преди 7 месеца – ние поставихме въпроса и настояваме бързо да бъде решен. Или за цената на водата - всички усетихме как от 1 януари тя скочи от 5 до 8 пъти в различни градове. Ние предлагаме две тарифи до и над определени количества, както и въвеждане на водни помощи в подкрепа на социално слабите", даде пример Георги Свиленски.  

Той обяви, че социалистите ще предложат кандидати за регулаторните органи, които са професионалисти и експерти, но не очаква управляващите да ги изберат, ако се съди по избора на конституционните съдии.  

"Самата процедура по избор на конституционни съдии показа безпардонността и наглостта на управляващите“, категоричен бе Свиленски и допълни: „Няма как да има решение на Конституционния съд, че мандатът на тези съдии е 7 години, а ти да запишеш, че ги избираш за 9 години. Това показва отношението им към Конституцията и конституционните решения. Всичко това, за да покажат, че каквото решат, това ще стане и че така ще си приемат и регулаторите – без да се съобразяват със законите и общественото мнение".

По думите му каквото и да си говорим, „хората не приемат еднозначно новите конституционни съдии“. "Десислава Атанасова е ярко политическо лице – напуска поста председател на парламентарна група 2 часа преди да стане конституционен съдия. Това българските граждани го виждат и няма как после да имат доверие на решенията на този Конституционен съд", посочи още Свиленски.

Той коментира още, че за скандалите в президентството, за които сега Пеевски говори, а Борисов се е скрил, БСП е подала сигнали в прокуратурата.  

"Борисов, като лидер на най-голямата партия, няма как да не знае нищо. А Пеевски да внесе информацията, която има, в прокуратурата – не само пред медиите да ги говори тези неща", призова Георги Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Няма

преди 3 месеца

Комунистически стратег, който да на джвака тая теза! Ай с....!

102

Спонсор

преди 3 месеца

Един ден гледах къде генерал НАСКО си е закачал НАШИВКИТЕ щото ако не е ЕФРЕЙТОР, не мо же да се ожени! Та до 90 и някоя година ГЕНЕРАЛ се ставаше по ПРЕПОРЪКА ОТ ЦК! А повече от половината парламент е от такива КАДРИ!

101

Спонсор

преди 3 месеца

ГОШКО, на всички омръзнахте с 33 годишните си ЛЪЖИ, бе, братч ед! 33 години едни и същи несме няеми *** МУЦУНИ! Едни и съ щи КРАДЦИ и МОШЕНИЦИ, не св ършили РАБОТА за 10 лв. през живота си с огромни ЗАПЛАТИ и ПРИВИЛЕГИЙ!

fallback