Снимка БГНЕС

Трети мандат на Нинова ще доведе БСП под 4%, прогнозира пред Нова тв бившият депутат от БСП и настоящ бизнесмен и политически анализатор Кирил Добрев.

"Корнелия Нинова може да бъде председател два мандата по устав. А тя е такава от 2016 г. Двата мандата са минали. Само че днес подчинената ѝ комисия, в най-скоро време ще излезе с решение, че тя може да се кандидатира за трети мандат. Потъпкването на устава в БСП стана ежедневие", каза Добрев.

"Обръщам се към онези, които носят БСП в сърцето си - да направим така, че да не допускаме повече нарушаване на нашите правила, вътрешните", добави той. Преди това Кирил Добрев обясни и как се е стигнало до ситуацията, при която се оказа, че той не може да си поднови кредитната карта. Причината е, че при издаване на нова карта клиентът попълва декларация дали е част от ръководен орган на партия. Той написал, че не е, а от банката му показали, че според системата АПИС още е вписан като член на Националния съвет на БСП.

"Оказа се, че тази жена никога не е внасяла в съда промените, които са настъпили след последния конгрес на партията. В актуалното състояние на партията присъстваме всички, които сме изключени, с фалшивото актуално състояние на партията, тя е регистрирана за участие в местните избори", каза Кирил Добрев.

"Тази жена освен в политически батак, вкара партията в тотална юридическа несъстоятелност. Решенията, които взима днес ръководния отговор, не знам дали са легитимни. Никой не знае какво е ръководството, кои присъстват, кои са изключени. Дори на сайта на БСП нашите имена присъстват", каза Добрев.

Той си обяснява забавянето на юридическата процедура с това, че в момента, в който Нинова внесе документите в съда, изключените ще обжалват. "Ще търсим своите права в съда. За да не стигаме дотам, тя не внася актуални документи в съда 1 година. И тази жена говори за законодателство и конституционни реформи", каза Кирил Добрев.

Според Кирил Добрев една евентуална партия на президента Румен Радев може да промени всичко в ляво. "Той е единственият политик, който има потенциал", заяви Добрев. "Европейските избори не са тези избори, в които той или негов проект трябва да участва. Трябва да се включи само на парламентарни избори", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase