Снимка: БГНЕС
fallback

По какъв начин новите възможности, които се разкриват с развитието на изкуствения интелект и как достиженията на модерните технологии могат да достигнат до максимално широк кръг хора бе сред обсъжданите теми в Давос по време на срещата на правителствените ръководители с представители на световни организации като Организацията на обединените нации, Световната здравна организация и Международния валутен фонд, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Oще по темата
"Трябва да потърсим възможност тези достижения да стигнат, колкото се може, по-бързо до всички хора, както в по-бедните държави, така и до хората, които имат по-труден достъп до тези технологии. Това е задача на правителствата и на международните организации", посочи премиерът акад. Николай Денков след срещата.

В Давос министър-председателят специално акцентира върху темата за мира и възстановяването му там, където има конфликти.

"Имаше много дискусии по отношение на това как трябва да се заздравят международните системи", отбеляза Денков. По думите му е важно мирът да бъде опазван, а там, където има възникнали конфликти, да се търсят възможности за решаването и затварянето им.

По-рано днес министър-председателят Денков имаше среща с бившия британски премиер Тони Блеър, след която бе съобщено, че Институтът за глобална промяна ще съветва България в борбата с корупцията и приложенията на изкуствения интелект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Щирлиц

преди 3 месеца

Важно е да гpухтим правилно и раболепно в хора на евро.зомб.итата.

78

Анонимен

преди 3 месеца

Точно така, абсолютно е прав. И най - лесно се възстановява мира, като снабдяваш конфликтните райони със оръжия. Рано или късно воюващите се избиват едни други и настава мир... Перфектното решение.

77

Angelov, Valve Corp

преди 3 месеца

Е не може без тях....ще е твърде скучен света на музиката и света като цяло без тях....Dream Theater - Ytse Jam .... Като си говорим за мечти българската дума мечта е с корена меч. Трябва да се извоюва да можеш да мечтаеш в тая тоталитарна полицейщина с елементи на третия райх и извънземни на която цяла Европа и е удобно да е така и да бъде Black Mesa Research Facility и да си правят всякакви експерименти тук.... https://youtu.be/S9E0_LZoN1U?si=FjP5VdSRVFoD9JMP

fallback