Снимка: БГНЕС

"Инциденти е имало през всички години, откакто го има НСО и то много по-тежки. Не намирам основание към момента, специално заради този инцидент, да има промени в ръководството на Националната служба за охрана". Така държавният глава Румен Радев коментира катастрофата с Кирил Петков. Трагичният сблъсък се случи около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. Участваха кола на НСО, в която е пътувал съпредседателят на ПП и друг автомобил.

Още по темата
При инцидента загина 60-годишният шофьор на колата, а 58-годишната му съпруга е в болница. От партията съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство. Той се разследва от Военната прокуратура.

"Кой е виновен и при какви обстоятелства трябва да изяснят компетентните органи. Искам да призова още веднъж, че Законът за движение за пътищата трябва да се спазва, защото е написан с кръв. И особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример за спазването на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата", каза още Радев.

Президентът изрази съболезнования към семейството на загиналия. "Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо", сподели той.

"За съжаление най-вероятно парламентът ще бъде употребен за предизборна трибуна", така президентът  коментира предстоящото извънредно заседание на Народното събрание.

"На фона на всички нелепи промени в Конституцията много гласове казаха, че има едно положително нещо и то - че парламентът остава да работи. Парламентът, видяхме - нито работи, нито осъществява контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase