Снимка: БГНЕС
fallback

Ангел Джамбазки приема да стане кандидат за председател на ВМРО-Българско национално движение на предстоящия конгрес. От централата на ВМРО заявиха, че кандидатурата е официално потвърдена с писмо, изпратено до ръководните органи на партията, с което БГНЕС разполага.

Запознати коментират, че се задава геополитически сблъсък във ВМРО на фона на проруските и путинистки позиции на Красимир Каракачанов. Джамбазки в писмото си до ръководството на партията пише: „По отношение на геополитическата ориентация на ВМРО за мен съмнение по този въпрос няма, отговорът му е формулиран и от Тодор Александров, и от Иван Михайлов. Еднозначно, недвусмислено и последователно. Българската държава, нация, култура са в основата на европейската цивилизация“. Той също така е категоричен, че в България няма място за чужди агенти, за чуждо влияние и за „паметни“ знаци в прослава на чужди армии-окупатори.

В писмото до своите политически съратници Джамбазки приема „кандидатурата за председател с цялата отговорност и задължения“, които произтичат от нея. По потвърдена информация от източници във ВМРО на конгреса ще има още една кандидатура – на почетния председател Красимир Каракачанов, който споделя геополитическите виждания на Кремъл.

Джамбазки призовава оставащия един месец до конгреса да бъде използван за провеждането на дискусии за ролята и мястото на ВМРО на политическата сцена. „Първият и най-важният въпрос, който трябва да си зададем и на който да си отговорим, е: „Какво е добро за българина?“, смята той.

Според него ВМРО трябва да продължи да предлага и налага политики за насърчаване на образованата раждаемост, борба с битовата етническа престъпност и самоизолация и категорична съпротива и недопускане на внос на небългарско население.

Ангел Джамбазки се обявява и срещу ляволибералните утопии, заявявайки, че ще следва консервативна политика в духа на „Желязната лейди“ Маргарет Тачър.

„Няма да е лесно, няма да е скоро, вероятно ще отнеме време. Трябва да сме последователни, упорити и убедени български националисти, достойни за името, което сме си избрали. На предстоящия конгрес ще Ви предложа детайлна и подробна политическа програма, както и моите виждания за размера и персоналния състав на ръководните и контролни органи на ПП „ВМРО - Българско национално движение“. Очаквам с нетърпение един разумен и смислен разговор за бъдещето на ВМРО и на Отечеството“, завършва обръщението си Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ЗАПОЧВА

преди 3 месеца

ФИЛМА-,,ПОДВИЖНА ПСИХИАТРИЯ,,

13

Анонимен

преди 3 месеца

Туркофил Ислямофил Гръкофоб Каракачанов си заминава а фамилията му е ЕТНОС означаващо ТРАКОГРЪК......................БАШ МАЙСТОРА ТУРСКИ КРАДЕЦ И РАЗБОЙНИК според фамилията си Ангел Джамбазки ще идва.................А ПАРИТЕ откраднати от фалита на КТБ от ВМРО ще ги видите колкото откраднатите от Гриша Ганчев пари от фалита на КТБ ...........Ашколсун ВЕЛИКА ЦСКА тире СДС СЪРБИЯ на Люба Кулезич и Сашо Диков с голем шеф сърбина ЦЕЦО ВЪ.

12

Бай Ганю

преди 3 месеца

Вие сте срам за името което носите, вашето съществуване свърши още когато полегнахме на Боко

fallback