Снимка: БГНЕС
fallback

Спешната помощ е в разпад, а джипитата – оредяваща прослойка, която се превръща в пречка. Това заяви Петър Москов, анестезиолог, председател на партия КОД, пред БНТ.

"Болничната система е система, в която няма път за пациента и в която различните й части не взаимодействат една с друга в услуга на пациента, защото няма държавна политика. Държавната политика е образование, здравеопазване, външна и вътрешна сигурност и инфраструктура", заяви Москов.

Според него основният проблем е липсата на политическо мнозинство.

"Въпросът, който ни касае, е не защо един министър си тръгва, а защо е назначаван. Когато няма политическо мнозинство, което има ясна визия какво иска да направи, Господ Бог да стане министър, ще е същото", обясни той.

"Голямата драма на България е, че се управлява от дъщерна номенклатура на ченгетата, които програмираха криминалния преход по руски модел. Това е причината защо настоящето е поразия", добави Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 3 месеца

Е при пръстовия отпечатък на г-н Москов, всичко цъфтеше и хорара си спомнят с носталгия как с часове висяха тежко болни хора на регистратурите да им се взема пръстов отпечатък и какво ли не, вместо да ги лекуват.:))

26

Анонимен

преди 3 месеца

""Голямата драма на България е, че се управлява от дъщерна номенклатура на ченгетата, които програмираха криминалния преход по руски модел." - абсолютната истина е това, но го разбират само хора, които са наблюдавали внимателно живота по времето на соца и целия преход. Това е дефиницията. Направо да влиза в учебниците по история.

25

Анонимен

преди 3 месеца

Не само спешната помощ,а цялото здравеопазване е в разпад! В разпад е и държавата ни! Огромна вина за това носят всичките търгаши от СДС,които разкостиха страната ни! Москов е виновен за закриването на много здравни заведения в провинцията! Като министър демагогстваше,че така било и в западните страни, болници в големите градове,за да можели болните да се лекуват качествено! Обещаваше хеликоптери да превозват болните,а то и линейки вече няма!Хората в малките селища са оставени на самотек!!!

fallback