Снимка: БГНЕС
fallback

Зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски използва силни думи по адрес на военния министър Тодор Тагарев и прогнозира разпад на Сглобката след края на войната в Украйна.

"Властта си мисли, че е безалтернативна, но това ще приключи с края на войната в Украйна. Коалицията е безпредметна и излишна. Ще си отидат всички нейни представители, откъдето дойдоха. Тагарев е еманация на това какъв човек не бива да влиза в правителство - страхлив министър. Този човек е вреден за държавата. БСП не иска да вижда нито един от сегашните министри след ротацията", заяви той пред Nova News.

Според него военният министър може би ще се върне от визитата си в САЩ с одобрение за разполагане на американски войски у нас.

"За 7 месеца управление няма нито едно решение на парламента или правителството в интерес на българските граждани. На ПП–ДБ им хареса позицията на булка в управлението на държавата, но там си намериха сериозни младоженец и кум. В СОС трудно ще го направят. БСП няма място при ПП или ГЕРБ. Ние имаме алтернативни на техните политики", подчерта той.

Свиленски бе категоричен, че това правителство бие барабана за Шенген за нещо, което не е свършило, тъй като три-четири кабинета преди това са работили за изпълняване на критериите.

Единственото постижение на реформата в съдебната система пък било прекратените дела на Борисов и Петков.

"Конституцията не може да бъде променена от точно тези хора. Шенген, Конституция, еврозона - всичко това са провали за кабинета на Денков. За кое да дадем положителна оценка? От сутрин до вечер се карат", заяви Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Анонимен

преди 4 месеца

Кой беше тоя Свиленски? Баджанака на радев и слави? Русофила със синче в Америка.

124

Анонимен

преди 4 месеца

тагаренко е за оставка и затвор

123

Случая Емин?!

преди 4 месеца

Помните ли когато в писмото до Пирогов, поиска имената на администраторите на фейсбук страницата на болницата?! Да му се чудиш на акъла- запас ли мислеше да ги взема, какво?Лоша новина - тоя наистина си е повярвал:-((( Сега се е амбицирал да прочиства учебници и социални мрежи. Мани мани.....

fallback