Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Разговорът беше дълъг. Ние препотвърдихме нашата ясна позиция. На базата на резултатите от изборите оставаме в опозиция. Трети мандат не сме обсъждали, защото не е коректно сега да се обсъжда. Имаме първи и втори мандат, които трябва да се реализират.

Задача на Борисов е да намери подкрепа за това, което предлага. След като свали нашите две правителства, не виждам с какви очи ще иска подкрепа", каза бившият премиер Николай Денков. "Какъв жест да върнем, жест с който ни провали 2 правителства, това ли е жестът", попита Денков. Няма какво да се представя Борисов за жертва, той предизвика този хаос, длъжен е да си въведе реда в хаоса, подчерта Денков.

Още по темата
Ръководствата и в трите партии в нашата коалиция сме единни за ситуацията и за следващите ни стъпки, така че опити за интриги нямат основание в момента. Затова сме заедно тука, за да видите, че сме заедно, посочи Денков.

"В момента тече началото на процедура по съставяне на правителство. И в същия момент в публичното пространство се появяват снимки на снайперисти, които са накацали по оградата на господин Борисов в Банкя. Това не е ли притеснително", попита от своят страна лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

"Снимките за снайперисти по покрива на Борисов са достоверни, правени са миналата седмица", каза Атанасов. Когато някой не иска да отговори, значи прав сте, но няма да ви отговорим, президентът не ми е казал така, но аз мога да тълкувам какво е казал президентът. Намеквам за заплаха, една от версиите е, че всичко идва отвън", посочи още той.

"Нямам право да пропусна този въпрос да го задам. Ние ще искаме в парламента изслушване по темата от служебния премиер и вътрешния министър, да дойдат и да обяснят, какви са били причините да се увеличи степента на защита на председателя на партията мандато-носител", посочи Атанасов. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase