Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев призова производителите да се сдружават, за да бъдат конкурентни на пазара. Според него те трябва да се  обединяват и кооперират.

Трябва да обединяваме усилията си, за да се намалят разходите по веригата от полето до трапезата, посочи той пред журналисти в пазарджишкото село Мало Конаре, където се запозна с проблемите пред оранжерийното производство.

По думите на Кирил Вътев големият проблем е „не обичаме да се сдружаваме“. Според него именно кооперативите ще помогнат да се намалят разходите на българските производители и те да станат по -конкурентни на пазара.

Министърът посочи, че се търсят възможности за данъчни насърчения, чрез които производители да излязат „на светло“. По думите му не е добре просто да се раздават субсидии, без някой да носи отговорност.

В пазарджишкото село Мало Конаре министърът на земеделието Кирил Вътев се срещна с оранжерийния производител Иван Кабуров.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

това неможе да бъде

преди 3 месеца

този комунист час по скоро да се махасамо вреди на българските земеделци срам за народа си

34

Анонимен

преди 4 месеца

В Швейцария няма жени с бурка на лицето! Който не харесва ВЪН ! Ако емигранти крадат или не работят, ги екстрадират! След 2 криминални прояви нарушителят е предупреден! След трета криминална проява изчезва! Там затворите са полупразни! Икономисват хората! Всеки работи и допринася за нарастване на стандарта! Нарушителите ВЪН ! Гражданите уведомяват полицията за всяко забелязано нарушение и законът гарантира анонимността им! Така се поддържа ред и стандарт! Затова богати чужденци инвестират там!

33

РЕШИпроблемДНЕС !

преди 4 месеца

В Швейцария няма жени с бурка на лицето. На който не му харесва му показват границата да си ходи. Ако деца на емигранти търчат и крадат по пазарите, цялото семейство го екстрадират. След 2 криминални прояви нарушителят получава последно предупреждение. След трета криминална проява изчезва. Там затворите са полупразни. Икономисват хората, затова им е висок стандарта. Гражданите уведомяват полицията писмено за всяко забелязано нарушение и законът гарантира анонимността им. Така поддържат стандарт.

fallback