Снимка: БГНЕС

Приоритетите на ГЕРБ през настоящата сесия в НС са работата по ПВУ, усилията за пълноправното членство в Шенген и еврозоната. Те бяха очертани от Теменужка Петкова в декларация на партията в първия работен ден на депутатите за 2024 година.

"През миналата сесия двете големи задачи бяха бюджетът и конституционните промени и двете задачи бяха изпълнени. Отчитам този факт като добра основа за стабилизация на политическия и икономическия живот. Това е постепенно връщане към нормалното функциониране на държавата", каза тя.

По думите й промените в Конституцията създадоха възможност за оформяне на широко и ясно мнозинство в НС.

"Считаме този факт и за наш успех, защото нашето основно послание беше постигането на стабилно управление. Политическата стабилност е само основата, тя е средство, а не цел. ГЕРБ потвърждава ангажиментите, които са поети в управлението“, каза Петкова и акцентира върху ротацията на премиерите през март.

"Трябва да сме максимално откровени с обществото. Бягането от нормалните форми за политическо взаимодействие каквото е коалиционното споразумение не съдействува за повишаване на доверието. Надявам се, че ротацията ще ни даде възможност да наричаме нещата с истинските им имена“, настоя тя.

Кадри от първото парламентарно заседание за 2024 година вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase