Снимка: БГНЕС

Приоритетите на БСП остават борбата с корупцията и паралелната държава.

"Това е моделът "Борисов", който се разшири с подкрепата на ПП и ДПС", скочи червената шефка Корнелия Нинова и добави, че за левицата 2024 г. трябва да е годината на разглобяване на сглобката в името на доброто на България.

За социалистите приоритетите остават стабилна икономика, социална политика и справедливост, здравеопазване, образование.

Още по темата
"Всяка нова година идва с нови надежди очаквания, искане за перспектива и стабилност. В политиката и в НС обикновено управляващото мнозинство трябва да е стабилност, сигурност и перспектива. В последните дни общественото пространство е наситено единствено с разговори за ротация, кой министър ще отпадне, кой ще е нов, как ще се избират регулаторите. Управляващото мнозинство ни занимава 6 месеца само с разпределянето на порции, на постове", обвини Нинова.

Според нея и днес управляващите наблегнаха единствено на това, което предстои – регулации, порции във властта, овладяване на държавата вече през Конституцията.

"Изпратихте старата година с фанфари с приемането ни в Шенген и я посрещате със същото. Унижихте България като се съгласихте с приемането само по вода и въздух. Само 3% е стокообменът ни по въздух и вода, значи сме 3% в Шенген и 97% не сме. Стигнахте дотам, че българският бизнес иска санкции за австрийския бизнес. Предадохте многогодишни усилия на много партии и държавници и се съгласихте да приемане неограничен брой бежанци“, скочи тя.

"Изпратихте старата година с нова Конституцията, което е предателство към българския национален интерес, с разграждане на държавата“, обвини още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase