Снимка: БГНЕС

Общ преглед

"Бюджетът ще е с под 3% дефицит. Можем да влезем в Еврозоната през 2025 г. Очакваме да бъдем приети като пълноправни членове в Шенген. Промяната се случва".

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в декларация от името на парламентарната група по случай старта на новата парламентарна сесия.

По думите му промяната се случва през премахването на страха на българските граждани.

"Променихме Конституцията, с което положихме основите за реална независима съдебна власт. Промяната се случва може би по-бавно, отколкото ни се иска, но се случва. Промяната се случва през премахване на страха на българските граждани. Аз мисля, че няма българин, който още да го е страх, че без руски газ ще умре от студ през зимата. Мисля, че страха от един всемогъщ, безконтролен главен прокурор също остана в миналото. Мисля, че страха от неправомерно или незаконно използване на институции също вече го няма. За 2024 година тази промяна трябва да продължи", коментира Петков.

"Осигурихме финансиране за проекти из цялата страна, които да подобряват живота на гражданите във всички общини в България. Прогнозният бюджетен дефицит за 2024 г. е много по-малък от 3%, това ще ни даде шанс да влезем в Еврозоната през 2025г.

Главният прокурор вече е контролиран, основите за съдебната реформа са положени", заяви още Петков.

"През 2024 ще държим приетите закони да се изпълнят. Нашата задача е да започнем да връщаме на хората чувството за справедливост. Да спрем да използваме езика на омразата", заключи Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase