fallback

Има такъв народ (ИТН) и "Възраждане" сезираме Конституционния съд за промените в Конституцията, мотивите се пишат съвместно от двата юридически екипа на двете партии и утре ще ги внесем. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Според него нито едно от предложените неща не е полезно, не е добре обмислено и част от тях са противоконституционни и с нарушена процедура.

"Има голям риск да се окажат два парламента едновременно, така са го разписали, че може да има ново Народно събрание, а старото да продължава да работи, което е тотална недомислица", обясни Тошко Йорданов за промените в Конституцията.

На въпрос защо от ИТН сезират промените в основния закон, след като президентът го направи, той отбеляза, че държавният глава има едни мотиви, а те – други, като техните са повече.

Както е известно, президентът Румен Радев сезира в понеделник Конституционния съд за редица промени в Конституцията.

Промените в основния закон бяха приети на 20 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Прожектор

преди 3 месеца

Защо е нелепа претенцията, че извършените Конституционни промени са задача за ВНС: Първо, защото не става дума за фундаментална промяна на формата на държавно управление. Например, държавата да минава от форма на управление "парламентарна република" във форма "президентска република" или да кажем във форма "парламентарна монархия" ! И второ, защото това не е случай на някакъв прецедент, а на шести по ред промени в Конституцията с обикновено НС.

31

Анонимен

преди 3 месеца

И за незаконно възпрепятствания референдум за еврото

30

Паню Баирски

преди 3 месеца

Откога този паяк Тошко започна да разбира от конституция! Нещастен поплювко!

fallback