Снимка: БГНЕС

Не може да задържиш бежанците, където не искат да живеят. Тези притеснения са пресилени. Важно е да влезем в Шенген, за да сме в ядрото на Европа, но е важно и икономически. България и Румъния са си изпънили условията, не трябва да бъдем дискриминирани. Да влезем по въздух и вода за мен е недостатъчен резултат. Неприемливо е, че няма дата за сухопътното влизане. Това заяви бившият премиер Сергей Станишев пред БНТ.

Той добави, че не се съмнява относно подкрепата на САЩ към България за влизане в Шенген.

"Политиката без кауза винаги ще бъда не парче. Важно е дефинирането на точни цели. Затова има дефицит. Сглобката мотивира своето съществуване с външни фактори. За съжаление опозицията е повече обърната към миналото. Говори се повече за носталгичното. Важното е да се говори за бъдещето", допълни той.

Според Станишев социалисти ще има на европейско ниво.

"Тези избори се подценяват у нас. Там се вземат решенията, които засягат България. Трябва да има компетентни хора, които знаят как се случват нещата в ЕС. Отношението към делегацията на социалистите не е много положителна. Боли ме, че БСП не успява да генерира енергии около себе си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase