Снимка: БГНЕС

Депутатите подновиха днешното извънредно заседание и започнаха с разглеждането на второ четене на Законопроекта за държавния бюджет за 2024 г. 

В пленарна зала е и министърът на финансите Асен Василев. Точката бе включена в дневния ред, след като депутатът от Александър Иванов от ГЕРБ-СДС поиска едночасова почивка и след това заседанието да продължи, за да бъде гледан бюджетът на държавата на второ четене, предаде БТА. 

В процедура по начина на водене лидерът на левицата Корнелия Нинова и председател на парламентарната група (ПГ) "БСП за България" настоя законът да се чете текст по текст и да се провеждат обсъжданията, така както изисква парламентарната практика. ПГ на "БСП за България" сме тук, така както сме дали дума, не заради вас, побойници, а заради българския народ, на който сме дали дума да защитаваме техните интереси, заяви Нинова. 

Ние искаме да говорим с аргументи по бюджета, затова моля да се чете, обсъжда и гласува текст по текст, добави тя. Ако отново приложите силата на мнозинството и направите обратно, това е поредният удар по парламентаризма, по свободата на изразяване и забрана на опозицията да си каже мнението и обратно на всичко, което твърдите, че сте - европейци, съвременни и модерни, добави тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase