Снимка: БГНЕС
fallback

Сигурен съм, че мнозинството ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС е монолитно и ще изпълни ангажимента, който е поел. Това заяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков в коментар на темата ще се случат ли до края на годината конституционните промени.

Oще по темата
Желязков коментира и казуса около здравния министър и „Пирогов“. „Отношение може да вземе или самият министър на здравеопазването, или министър-председателят – това е установеният ред. Вчера позицията на комисията беше ясна, тя е в подкрепа на това кадровите решения, особено в структурно-определящи лечебни заведения, да минава през съгласуване при отчитане на ефективността и резултатите, и значимостта, разбира се“, каза той.

„Мога да кажа, че всяко напрежение или студен, или по-горещ конфликт в рамките на коалицията я прави по-силна. Свидетели сме на това както с оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, така и в желанието да бъде внесен общ такъв.“

Желязков допълни, че от друга страна коалицията колкото повече укрепва, толкова повече от ГЕРБ-СДС се притесняват за това, че в техните коалиционни партньори назряват определени конфликти, които могат изненадващо да доведат до напрежение.

„Затова ние считаме, особено пред Коледа и пред Нова година, че има важни задачи и не трябва да допускаме повече напрежение“, заключи той.

Председателят на парламента участва във форума "20 години Икономически и социален съвет на Република България", който се провежда в Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Ангелина

преди 5 месеца

До Песен за ГЕРБ под номер 34 - Те не са "самотни" ,защото ВИНАГИ са на ГЛУТНИЦА . ГЕРБ И КОМПАНИЯ САМО ТАКА СЕ ЧУВСТВАТ"ЖИВИ" и готови да "УБИВАТ" ...Самостоятелно те са "никой" и поединично са страхливци!

38

Ангелина

преди 5 месеца

Желязков - един умен и безскрупулен ***.

37

Анонимен

преди 5 месеца

Никой не ви е иска ангажименти това са промени на ПП,герб и ДПС изменници на народа

fallback