Снимка: БГНЕС
fallback

Ветото на Австрия е несправедливо. България отговаря на критериите от 2011 година и за нас пълноправното членство в Шенген е безалтернативно.

Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк.

Пред NOVA тази сутрин, Кючюк беше категоричен, че приемането на България в Шенген до края на тази година трябва да се постави на всички формати. Един от начините е да се говори публично и да се упражнява демократичен натиск, според Кючюк е на площадите – демонстрация, която той заедно с румънския му колега Влад Ботош и Хелмут Брандщетер от австрийската либерална партия NEOS, ще покажат днес във Виена.

"Отказът за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство предизвиква разочарование и неудовлетвореност сред гражданите, които с право се стремят към същите права като другите държави от ЕС. Демонстрацията цели да покаже желанието ни, както и желанието на гражданите на нашите държави, за пълна интеграция, единство и премахване на дискриминационните бариери, които вярваме, ще срещнат разбиране и в не малка част от австрийското общество. Тук не става въпрос само за Шенгенското пространство, а за признаването, уважението и спазването на принципите на равенство и солидарност в Европейския съюз. Това е колективен глас, изискващ справедливост“, категоричен е Кючюк.

Чрез социалната мрежа Фейсбук евродепутатът призовава всички граждани, които усещат това вето като несправедливо третиране и пречка към пълното европейско обединение, да се присъединят към демонстрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Шофьор

преди 5 месеца

На голото живота му и минал на опашката на ПРОКЛЕТИЯ Видин. Браво на Кючук. Оказва се,май само той се осмелява да ни защити. Също,така да иска по-добър живот за нас които на всипречим пък никой не ни вижда! Благодаря Г-н Кючук!

22

Анонимен

преди 5 месеца

Австрия ще ни пусне в Шенген, ако вдигнем ръка и кажем "Хайл". Задуха Вятърът на промяната към фашизъм. Българските майммуни започнаха да се обръщат по вятъра. Те гледаха и копираха от Мусолини 1922 и Хитлер 1933 година и правеха копи-пейст.

21

Анонимен

преди 5 месеца

Ами с големите вериги за хранителни стоки млрд левове се преливат към чужбина. Малко да им резнат крилцата, транзитни стоки да висят по границите с дни. Не че има много австрийски и нердерляндски бизнес тук но ако има малко да ги понатиснат и готово. Варианти има ама смелост няма

fallback