Снимка БГНЕС, архив

Заедно с турските колеги показахме на трафикантите, че не е добра идея да преминават през българска територия в нелегалния си път към Западна Европа. Това написа във фейсбук профила си служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

"При посещението си на ГКПП Малко Търново запознах министър-председателя Димитър Главчев и посланика на Република Турция у нас Н.Пр. Мехмет Саит Уянък с предприетите мерки и постигнатите от вътрешното министерство резултати за преодоляване на проблема с мигрантския натиск", обясни той.

"Ние успяхме да овладеем ситуацията благодарение на ползотворния диалог, който поддържаме с Република Турция и реализирането на комплексни дейности по охрана на държавната ни граница".

По думите му от месец септември миналата година отчитаме трайна тенденция за намаляване на мигрантския натиск. "Заедно с турските колеги показахме на трафикантите, че не е добра идея да преминават през българска територия в нелегалния си път към Западна Европа", обясни Стоянов.

"Благодаря на всички колеги, ангажирани с решаването на този проблем. Отношенията между България и Турция се оценяват високо от всички европейски партньори".

"Втората основна тема, която обсъдихме в рамките на проведената среща, са данните, които сочат, че в следващите две до три години ГКПП Капитан Андреево ще стане първи по натовареност в Европа и втори в света", пише той.

"Това означава, че българската държава ще бъде изправена пред ново сериозно предизвикателство и ние трябва да се подготвим за този момент", допълни министърът.

Ще засилим полицейското присъствие на предварително определени места в изборния ден на 9 юни. Това каза пред журналисти в Малко Търново служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

По думите му, до момента в структурите на вътрешното ведомство са получени повече от 200 сигнала за нарушения на изборното законодателство, засягащи предизборната кампания. Стоянов добави, че образуваните досъдебни производства са 80, а в рамките на днешния ден са извършени оперативни действия срещу купуването на гласове от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Не са установени нови начини, по които престъпните схеми за купуване на гласове действат, предизборната кампания протича спокойно. Стоянов добави, че броят на получени сигнали е съпоставим с този от предходни избори и няма съществено увеличение, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase