Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев преди изглеждаше като злобен човек, а сега изглежда като злобен човек, който чете фалшиви новини. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков по БНТ.

Така той коментира заканата на държавния глава да наложи вето на Бюджет 2024 г. въз основа на твърдението, че в него е предвидена продажбата на земи от държавния поземлен фонд.

Според Божанков явно Радев е подведен или се е заблудил.

"Налага вето на текстове, които не са включени в държавния бюджет", добави той. Депутатът похвали особено предвидената инвестиционна програма от Асен Василев. Според него това въвежда европейски стандарти у нас.

Коментирайки работата на премиера акад. Николай Денков Божанков заяви, че се гордее с него.

"Той очевидно става за премиер. Ако на някой ще му издържат нервите, това е акад. Денков. Той е балансиран, способен и спокоен. Не сме имали такъв премиер от 30 години. Гордея се с него, особено на международни форуми", заяви депутатът от ПП-ДБ и добави, че това кой какво е казал за акад. Денков няма да промени доброто мнение за него на нашия народ.

На въпрос какво очаква от предстоящата ротация, Божанков заяви, че очаква с нетърпение приемането на България в Шенген до края на годината, благодарение на добрите отзиви за нашата страна през последните месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase