Снимка: БГНЕС
fallback

Парламентарната комисията по отбрана подкрепи законопроекта за държавния бюджет на България за 2024 г. „За“ гласуваха девет народни представители , "против" бяха трима , а "въздържал се" - двама.

Разходите за отбрана за 2024 г. са съобразени с референтните разходи по Национален план за повишаване на разходите за отбрана на 2% от брутния вътрешен продукт на Република България до 2024 г., отбеляза министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на заседанието на комисията.

По думите му осигурени са средства за поддържане и развитие на националните отбранителни способности и тези, свързани с колективната отбрана.

Разходите за отбрана, съгласно класификацията на НАТО, при прогнозен брутен вътрешен продукт (БВП) от 205,8 млрд. лв., се равняват на 2,05% от БВП, като общо разходите са 4,2 млрд. лв, каза още Тодор Тагарев.

Напълно обезпечени са всички капиталови разходи в сектора, посочиха от Министерството на финансите при публикуването на проекта на закон за държавния бюджет за 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 месеца

Няма нито една страна в целия свят,която да си купува нещо за милиарди и да й дават само чертежи...На Магарев магариите в милиарди сега ще плащаме.

9

ЯМБОЛИЯ

преди 5 месеца

Браво!!!

8

Анонимен

преди 5 месеца

Слава на българската армия!!!

fallback