Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова алармира, чедо кметовете вчера е изпратено писмо да обяд от финансовото министерство, с което се искат от тях инфраструктурни проекти.

Според нея само тези които са били готови с проектите, ще получат финансиране в бюджета за следващата година, което означава, че много общини ще останат през капиталови разходи за инфраструктура.

"Вчера до кметовете е изпратено писмо с молба да се изпрати формуляр за капиталови разходи на инфраструктура във връзка с предстоящото приемане на бюджета. Писмото е изпратено в 12,30 ч. вчера на обяд. Половин час по-късно някой чиновник е изпратил второ писмо, в което посочва, че предишното писмо все още няма изходящ номер и не се знае дали до края на деня ще бъде подписано от министъра, но все пак кметовете трябва да ипратят проектите до края на деня, а по-късно и продължителните документи", обясни Нинова.

"Обръщам се към ПП-ДБ, някога когато работихме заедно, ние започнахме да се борим с този модел на работа и кражби. Продадохте енергията на протеста. Сега питам готов ли е Терзиев с проектите от обяд до 19 часа вечерта? Има кметове, които още не могат да си направят екипите и какво следва от това - който си предал вчера проектите ще бъде финансиран и който не ги е предал, няма да има финансиране. Само кметовете на ГЕРБ и ПП са били готови с проекти, защото са чакали инструкциите", скочи соцлидерката.

"Обръщам се към всички други партии в НС, към местните коалиции да се обедним и да се противопоставим на това, защото повече не може да се търпи, това е дъното. Колко милиони българи обричате да нямат път, детски градини, да нямат вода, ток", настоя тя.

Нинова поиска финансовият министър Асен Василев спешно да дойде в НС и да бъде изслушан във връзка със случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase