Снимка: БГНЕС

"До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си!“ Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се протестът тази вечер срещу ръководството на БФС, завършило с тежки безредици около националния стадион.

„А тези, които разрешихте протест, след който София е в пламъци и водни оръдия, а граждани, фенове и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност!“, написа още лидерът на ГЕРБ.

"София тази вечер е окървавена! Г-н кмете, не става с призиви, а с организация. Вашата липсва!", написа във Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Той коментира сблъсъците между протестиращи и полиция тази вечер в столицата.

"Битите хора, ранените полицаи, запалените кофи за боклук и арестуваните – всичко това е ваша отговорност, г-н Терзиев", категоричен беше той и риторично попита къде е подготвеният екип на настоящия кмет на София, с който щеше да управлява от първия ден, каквито заявки даваше в предизборната кампания. Къде са хората около вас, които да предвидят ситуацията и да осигурят безопасността в града?, написа още Хекимян.

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС попита също защо Столичната община и кметът са позволили агитките да се слеят и защо са допуснати хора с бомбички и пиротехника. Очакваме да поемете отговорност за разбитите глави и баталните сцени по улиците на града, подчерта още той.

Антон Хекимян допълни, че хората  имат право да протестират срещу корумпирания БФС и поиска оставката на президента му Борислав Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase