Отбраната на база на стари руски машини може да предизвиква носталгия у някой от вас, но днешната им реализация и реална боеспособност е с пъти по-лошо от тези, които правителството придобива на базата на настоящата стратегия за модернизация, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков по време на дебата за вота на недоверие към правителство, внесен от опозиция за провал в националната сигурност и отбрана.

„Непрекъснато се говори колко струва модернизацията, но реално колко струва животът на хората в униформа, животът на цивилните?“, посочи той.

Още по темата
Според него въздушната и сухопътната отбрана трябва да се модернизират едновременно, за да имат оперативна съвместимост, като в същото време трябва да са оперативно съвместни и с нашите партньори от НАТО.

„Подкрепям стратегията на Тагарев и вярвам, че популисткото говорене и тънките сметки са в ущърб на българските граждани. Истинският патриотизъм е да имаш армия, която е оперативно съвместима, армия която да пази България в несигурни времена“, обобщи Кирил Петков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase