Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова за оставката на кабинета на Николай Денков и избирането на надпартийно програмно правителство с конкретни приоритети.

„Всеки ден оставане на вашето правителство е пагубен за страната, все още има шанс да извадим страната от дупката и този шанс минава през оставката на кабинета „Денков“ и нови бързи и смели решения“, отсече тя по време на дебата за вота на недоверие.

Още по темата
„Вече 5 месеца ни управлява сглобка, разглобка, коалиция, некоалиция, бих нарекла това, което се случва нещо като нищо, нещо, което е квазиправителство, полумнозинство и нищо добро не се случи през този период“, каза тя.

По думите й мнозинството е излъчило правителството и му е поставило приоритети, като всеки един от тях има отношение към националата сигурност – Шенген, еврозоната, конституционна реформа, съдебна реформа, Плана за възстановяване и устойчивост.

„И това нещо като нищо трябваше да реши тези въпроси, но не успя да реши нито един и това е резултатът от пет месеца работа на това нещо – несигурност, непредвидимост, скандали. Разпокъсахте се по отношение на бюджета, водите войни кой да овладее службите“, скочи червената шефка.

Тя отсече, че през октомври на изборите се състоя истинският вот на недоверие, защото ГЕРБ загуби над 100 000 гласа, а ПП над 300 000.

„Сглобката е загубила близо половин милион гласове и въпреки това ще натиснете копчето и ще спасите правителството и отговорът е само един - за пари и заради зависимости. Цената на тези зависимости плащат хората превърнахте цяла държава в едни заложник на вашата лакомия и зависимости, но има и опорка - лошо е това правителство, но няма алтернатива. Винаги обаче има алтернатива“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase