Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва много ясно с партньорите в управлението да знаем къде са чертите, зад които не може да се преминава, в противен случай започваме да си губим физиономията, а ние това не можем да си го позволим, защото зад нас стоят хората от център-дясно, коментира лидерът на ГЕРБ по време на заседание на ПГ на партията.

Според него трябва да се намери решение.

Още по темата

„И решението е те да управляват, а ние през парламента да ги контролираме. И за да не се превръщат тези
лидерски срещи с 20 души лидери в едно говорене и накрая, с изключение на един случай, в който Кирил Петков свърши работа и направи график за приемането на 5-6 закона, тогава се разбрахме с него да изпратим човек в Министерски съвет, който да следи какво се случва там, да докладва и да направим така, че важните решения в МС да се дават седмица преди това, да се обсъждат и след това да ги решаваме. След като е видно, че това не работи, предложението, което трябва да направим е, във вторниците бих предложил, ако искате и друг ден, но
тези министри, които са тук, в съответните комисии, да се събират министърът на здравеопазването със
съответните комисии. Гледат се сроковете и се казва какво ще се прави“, каза Борисов.

„Интересно защо след изборите има мерки, които предвиждат драстично да се увеличат данъците върху жилищата“, коментира още той.

„3% дефицит е лошо нещо. Взимането на нов дълг е лошо нещо. Липсата на мерки за намаляване на дефицита е лошо нещо. Всички искат да се правят на добри, но дълговете се трупат и трупат“, разкритикува той финансовата политика на Асен Василев.

„Искам да кажа на всички, че призовавам Асен Василев да не отваря торбата - Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване. Къде са мерките да излезем от 3%-ия дефицит и да се върнем към нулев дефицит? Или поне да е на излишък? Хората в център дясно разчитат да отстояваме интересите, за които са гласували“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase