Снимка: БГНЕС

Утре ще бъдем в пленарна зала. Има законодателна част, която не търпи отлагане като например разходите за отбраната. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова

"Продължаваме своето заседание. Тепърва започваме с детайлен анализ не само на изборните резултати и това ще продължи и утре, когато ще заседава

"Утре ще бъдем в пленарна зала, защото сме отговорни политици. Има законодателна част, която не търпи отлагане. Ветото върху Закона за енергетиката е в седмичната програма, то трябва да се разгледа. Има и други теми, които са включени в дневния ред на парламента. Не се държим детински, осъзнаваме своята отговорност, но считаме, че и нашите колеги в не коалицията трябва да постъпват по същия начин", каза Десислава Атанасова.

"Ако има тема в групата - това не е дали ще има коалиционно споразумение или поведението на некоалиционния ни партньор по време на изборите. Ако има тема в парламентарната група, това е как работи правителството и доколко прави нещо. Ако има тема, която ни вълнува, това е качеството на работа на правителството, което в аванс ще ви кажа, е незадоволително", обясни зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Денков.

 "Анализът показва драстично неизпълнение на приоритетите. Въпросът е има ли шанс това правителство да работи по-добре", каза още той.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ. В събота ще заседава Националното съвещание на ГЕРБ. Искаме единна позиция по няколко теми - подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на управленската и законодателната програма. В момента са сме съсредоточили в това дали се изпълняват всички записани ангажименти", коментира Десислава Атанасова.

"Има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните приоритети в управленската програма. В следващите седмици председателите на комисиите в парламента ще поканят съответните министри и там, където има забавяне, ще потърсим отговори защо се случва това", обясни тя.       

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase