Снимка: БГНЕС

Мисля, че правителството работи добре, коментира министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по повод критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес отсече, че предстои ГЕРБ да реши дали да продължава да подкрепя кабинета.

Още по темата

Според Попов засега не се вижда край на това правителство.

„Смятам, че напреженията между две партии или две коалиции в една сглобка ли е, плетка ли е, коалиция ли е, какво е, са напълно нормални. Напълно нормално е по време на предизборна кампания, избори, тези настроения да се изострят, просто независимо от изострянето на настроенията и езика, ние трябва да бъдем фокусирани върху програмата, която изпълняваме, и задачите, които имаме“ добави Попов, цитиран от БТА.

Попов потвърди, че ще бъде много висока цена бюджетът да стане жертва на предизборни спорове, но отбеляза, че е нормално да има различни възгледи и съгласие, несъгласие.

Попов посочи, че вижда един добър знак - най-сетне бюджетът се превръща в централна тема на българската политика. Това беше един голям провал много години на българската политика, че бюджетът някак си минаваше като някаква бюрократична процедура, коментира той. Попов смята, че това, че сега се спори много върху него, че има доста разгорещени, различни, противоположни възгледи, е добре и се надява този процес да продължи.
Ние трябва да бъдем спокойни и фокусирани и да се справяме с напрежението и да знаем, че това да управляваш, означава непрестанно да се намираш в режим на криза и да работиш в режим на криза и кризисните ситуации да не те отклоняват от това, което правиш, каза Попов в отговор на въпрос. „Когато става въпрос за размахване на пръст или обмяна на мнения в социалните мрежи, това аз не бих го възприел като фатално, може би като знаци, публични предупреждения и така нататък, които трябва да обсъдим, да се съобразим или да се справим по някакъв начин с тях, но не като нещо, което би сложило край на един труден, но според мен успешен проект“, добави министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase