Снимка: БГНЕС

"Вчера Министерският съвет с премиера Денков гласували за "Страйкър"-ите без да има решение на парламента. С това си гласуване ще ни вкарат в такъв юридически казус, че не е истина. Навсякъде мърсуват с всякакви партии и коалиции, само и само да е срещу нас". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч, цитиран от БГНЕС.

"И за да спрат спекулациите, щото чух и че Иван Костов говорил по тази тема, истината е, че много преди изборите за София предложихме на ПП-ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на ДПС, и ГЕРБ да не издига кандидат. На Кирил Петков му предложих да се кандидатира той, и ние няма да издигнем кандидат. Какво е това сега - ГЕРБ подкрепяли човек на Путин, що за глупости?

Още по темата
Самият Иван Костов преди време произнесе фразата "Ще гласувам, но с отвращение"! И не само това - ПП-ДБ отиват и приказват по телевизиите неща, които няма да станат. Как така ГЕРБ били виновни за това, че техен зам.-министър отива и с личния си телефон снима кода на машините. Представете си, г-н Атанасов, че аз отида и снимам кода с телефона си, вие ще направите ли избори въпреки това? Защо ние да сме виновни?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Ето, сега ПП-ДБ си има много ортаци в другите партии, когато Корнелия беше министър, изнесохме най-много оръжия за Украйна. Така че - да си мерят приказките.

За мен сглобката в момента не съществува! След неделя ще мислим какво да правим", допълни Борисов.

"Сами си бламират вътрешния министър, - чувам, че ходи с охрана, защото бил плашен от техните депутати", възмути се още лидерът на ГЕРБ. С проруските си партии бранят Лукойл с всичките си средства, а бензинът вече стига 3 лв. Ще излезе, че без дерогация страните имат по-евтин петрол.

Забравят, че би трябвало в сряда да сме в НС, а с това си безпринципно срещу ГЕРБ поведение, не знам как ще работим. Тепърва ще им гледаме сеира. Вече поне знам в кои партии са им аверите, и как се завират по вили и кръчмета с тях.

Може би в сряда ще направим общонационално събрание на ГЕРБ, за да видим да продължим ли да работим заедно", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase