Снимка: БГНЕС
fallback

Каква е равносметката от първия тур на изборите и какви са отговорите на политическите неизвестни? В изборното студио на Euronews Bulgaria гостуват политолозите проф. Румяна Коларова и Страхил Делийски.

„Резултатът на Ваня Григорова беше прогнозиран от социолозите. Това, което не беше прогнозирано, бе голямата преднина на ПП-ДБ. Все пак трябва да изчакаме паралелното преброяване, защото сме имали случая на разминавания“, коментира проф. Румяна Коларова.

Oще по темата

„Аз бях готова да коментирам електоралния срив на „Продължаваме промяната“ в София, но тези прогнозни резултати опровергаят това“, добави тя. Според нея избирателите на ПП-ДБ съставляват специфична субкултура.

„В тази субкултура няма проблем ти да си на власт и да протестираш срещу властта“, каза Страхил Делийски.

По неговите думи, въпреки сравнително доброто представяне спрямо социологическите прогнози в София, в абсолютно изражение „Продължаваме промяната“ търпят отлив на гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 месеца

Когато си във власта и лаеш срещу властта, това е да покажеш, че всичко ти е позволено, защото имаш други достойнства!

9

???

преди 6 месеца

Според резултатите прогнозирани от социолозите веднага след приключването на изборите, Терзиев (ПП и ДБ) имаше 38%, Ваня Григорова 19%, а Хекимян (ГЕРБ-СДС) 17%. По последни данни от 14:00 на 30 октомври при обработени 48,22% от протоколите, Терзиев е с 31,58%, Ваня Григорова е с 21,77% и Хекимян е с 17,88%. Дали социолозите познаха?

8

Анонимен

преди 6 месеца

Дано само не е изглупяване изборът на Хекимян от Борисов, дано е ход. Но, фактът, че губи подкрепа от тая сглобка, е съвсем реален.

fallback