Снимка БГНЕС, архив

“По отношение на приказките за хранилки и други доста по конкретни обвинения, отговорът е ясен - завеждам дело срещу хората, които твърдят тези неща. Вече съм го решил.” Това каза премиерът Николай Денков пред журналисти в Министерския съвет.

“В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, която казвам е, че “Лукойл” са поели ангажимент до края на годината да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности. Никога не съм казвал суми от типа, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, всъщност е по-скоро дезинформация. Правителството и аз не преразказваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона, за да изпълним нечии желания. Законите трябва да се спазват”, категоричен бе Денков, предава "24 часа"..

Още по темата
Припомняме, че депутатът от ГЕРБ - СДС Делян Добрев заяви, че министри и депутати са били на "хранилка" в "Лукойл".

"Хранилката на "Лукойл" се оказва много голяма! На нея има председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри. Текстът, който виждате пред вас, гласи, в преходните и заключителните разпоредби, че от 31 октомври правителството трябва да започне да събира пари от "Лукойл". По 2,9 млн. лв. на ден. Ще има извънредно заседание в петък. На него ще си проличи кои ПГ са на хранилката, кои членове на кабинета са на нея, и кои не са. Изумително е как в 3-4 поредни парламента „Лукойл“ успя да събере мнозинство", заяви Добрев вчера.

Въпросите за това колко пари очакваме премиерът обаче препрати към Министерството на финансите и агенция “Митници”. 

За Шенген Денков коментира, че има още действия, за да бъдем приети. Трябва да се работи упорито и системно в дипломацията, каза премиерът.

Вчера на всички срещи и в Австрия ясно обяснихме аргументите ни и срещу тях нямаше възражения. Канцлерът каза, че няма никакви политически претенции, има проблем със затворените граници, на които има проверки между Австрия и съседните страни, уточни Денков. Разговорът продължава утре и вдругиден в Брюксел, когато има Европейски съвет, добави Денков. За 7 блок започва процесът, с който се структурира компанията, тя се финансира, която ще осъществи строителството, срокът е до 2033 г. Това са сериозни усилия, средства, реалната работа започва с това решение, каза още Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase