Снимка: БГНЕС

Лидерът на ПП Кирил Петков обвини опозицията, че плаши хората със студ и високи сметки.

"Много от вас си служат с лъжи и фалшиви внушения“, обърна се той към депутатите от БСП, ИТН и „Възраждане“, които са вносители на първия вот на недоверие към кабинета "Денков". Вотът на недоверие е за провал в сектор "Енергетика".

Още по темата
"128 дни след избирането на кабинета имаме вот на недоверие. Не знам как тези 128 дни имат нещо общо с темите, които вие приплетете в мотивите си като закриването на блокове на АЕЦ „Козлодуй“, неосъществената втора атомна централа. Според вас Денков явно носи отговорност не само за тези 128 дни, а и за изминалите 30 години", каза Петков.

Той припомни, че през миналата седмица е взето решението да не се ограничават въглищните мощности до 2038 година.

"Парите от Европа ни трябват, за да помогнем на работещите в енергетиката и заради това МС изпрати териториалните планове, за да не се изгубят 1,6 млрд лева, защото миналата година служебното правителство не ги изпрати и загубихме 200 милиона лева. След като бяха изпратени териториалните планове беше ясно обяснено от правителство, че в следващите три месеца ще работим със синдикатите, с работещите, за да намерим най- доброто работещо решения", посочи Петков.

"Знам, че някои от вас не са доволни, че сме в ЕС, други биха се радвали, ако сме част от съюза на Путин, но да използвате вота на недоверие като част от предизборната кампания, не говори добре за вас. Вие нямате визия, а само пропаганда, основана на страх и омраза. Време е да помислите за работещи решения, а не да вкарвате вашите избиратели в блатото на страха и омразата, вашите избиратели заслужават повече", обърна се той към опозицията.

Кадри от вота на недоверие вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase