Снимка: БГНЕС

„Протестиращите не вярват на властта, не вярват, че това, което се случи, ще се изпълни. Не вярват, защото в българската енергетика в последните години протичат крайно негативни процесит. Блоковете, купени от Русия, ги продадохме почти без пари. Сега ще затворим и тецовете. Тези уговорки в съответствие с европейските изисквания хвърлят тежка сянка на недоверие върху подписаното и гласувано в парламента. Има по-голям въпрос – никой не обясни на българските граждани какво става при либерализация на пазара на ток, при внос на електричество. Никой не обясни къде остава България на картата на индустриална Европа, когато са приети такива решения от днешните управляващи, които ще премахнат едно от последните малко наследства на енергиен център на Балканите.

Още по темата
Това са „златните кокошки” на България”. Това заяви бившият председател на парламента Михаил Миков за Нова Нюз.

По думите му политическата отговорност се оказва никаква отговорност и затова на изборите участват толкова малко души, доверието в парламента е под 20%, каза той.

Относно промените в Конституцията бившият председател на парламента каза, че проектът за промени в основния закон възникна като легитимация на управляващата коалиция. „Ако наистина беше толкова важно, щяха да го разгледат преди ваканцията. Промените са в няколко групи, служебните правителства са свързани с немощта на парламента да излъчи редовно правителство. Сега всичко се прехвърля върху президента. Как си представяте, че едно правителство, като това от 2013-та, изгубило доверие, предизвикало обществено напрежение, ще продължи да управлява. Тогава може би ще очакваме гражданите да ги хвърлят през прозорците на Министерския съвет”, каза Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase