Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Премиерът Николай Денков заяви, че няма да иска оставката на министъра на енергетиката Румен Радев.

Oще по темата
По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски реагираха гневно на изказването на Радев, който призна, че споразумението с протестиращите енергетици е трудно изпълнимо.

"В момента няма за какво да искам оставката на енергийния министър, защото той е човекът, който трябва да свърши огромната част от работата, която предстои през следващите месеци, няма кой друг да я свърши", отговори Денков.

Както Dnes.bg съобщи, Парламентът прие проекта на решение за одобряване на Споразумение между министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, сключено на 3 октомври. Вносители на решението са съпредседателят на ПП Кирил Петков, Атанас Атанас от ДП и Делян Пеевски от ДПС.

По време на дебата решението беше силно критикувано от БСП, ИТН и "Възраждане". Депутати от управляващата сглобка пък ги контрираха, че търсят единствено политически цели преди местните избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

оставка

преди 7 месеца

на некадърното и продажно правителство на сглобката - ГЕРБ, ПП и ДПС................и след това - затвор, за национално предателство!

53

456

преди 7 месеца

Подкрепям,няма основание!

52

Анонимен

преди 7 месеца

Време е Денков да се зарови в академичните си трудове и да не си прави опити с народа.

fallback