Снимка: БГНЕС

“Групата на БСП няма да отиде на извънредно заседание утре в Народното събрание. Росица Кирова, тоест ГЕРБ, отказа да вкара нашите две точки като част от дневния ред”. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова поясни, че е искала народните представители да задължат МС да не бъдат изпращани български войници в Украйна и предоставяната военна техника на Украйна да не се използва в Русия.

“Няма да се явим на това заседание докато нашите точки не бъдат внесени”, категорична бе Нинова.

Тя добави, че е слушала изказването на служебния министър на отбраната, който е казал, че Украйна може да използва вече предоставената от нас помощ както намери за добре. “Кой си ти, за да го казваш тези неща, господин служебен министър за два месеца, който трябва да прави избори? Има си парламент, единственият орган, който може да реши нещата е той”, смята лидерът на БСП.

Според нея останалите две точки не са належащи, за да се прекъсва предизборната кампания и да се провеждат извънредни заседания.

В неделя ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание. То ще започне в 15.00 ч. Парламентът ще обсъди казуса със заплатите в здравеопазването и ще изслуша премиера Димитър Главчев за позицията на България относно резолюцията на ООН за Сребреница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase