Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 2,5 милиона са били туристите, които са посетили София през 2019 г. Днес цифрите не са такива, но ангажиментът, който мога да поема е в през следващите 3 до 4 години е София да има 4 милиона туристи на година.

Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян по време на срещаха си с представители на ресторантьорския и туристическия бизнес, предаде репортер на БГНЕС.

„София има огромен потенциал. Развитието на града и бизнеса няма как да стане без помощта на общината. Първата стъпка, която трябва да направим е да започнем да си говорим. За да си говорим това трябва да се случи с Борд на туризма, който искам да създам към Столична община. Той ще събере най-добрите експерти и ще говорим с вас кой са приоритетите на града. София трябва да има обща визия“, каза Хекимян.

Oще по темата

Според него трябва активно да се развива конгресен туризъм, фестивален туризъм и културно-исторически туризъм. „Една от основните идеи и план е за вторичен градски център, който да бъде разположен на мястото на бившата автогара, където ще има многофункционална зала за конгресен туризъм и много съпътстваща инфраструктура, която да поеме посетителите на града“, съобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 11 месеца

Може и повече да са!! Кой не би дошъл да разгеда забележителните павета пред НС?

79

Путин.

преди 11 месеца

Хеки. Недей. Да. Впряга. Коня. Пред. Каруцата

78

Анонимен

преди 11 месеца

Хеки, сбърка бе. 4 милиона само за първото полугодие.

fallback