Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Нямам никакво притеснение в моралния си компас. Единственото ми притеснение е, че журналисти нападат журналисти", заяви кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян пред БНТ.

"Никъде няма написано правило за това кога един журналист да стане политик. Никога няма да се отрека от bTV. Никой не може да диктува в слушалката на журналистите в bTV, нито в БНТ, нито в Нова тв, категоричен бе журналистът. Хекимян добави, че лидерът на ГЕРБ може да каже с какво е заслужил политическото доверие.

"Това не е филмов сценарий и аз не съм се включил, за да бъда звездата", добави Хекимян.

Доскорошният шеф на новините на една от големите телевизии у нас поясни, че се намираме в свободен медиен пазар.
"Телевизиите отразяват действителността и по никакъв начин не правят внушения чрез репортажите си".

Той бе категоричен, че отношенията му с Бойко Борисов в момента, а и през годините, са професионални.

"Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам. Важно е човек да вземе информираното решение и аз го взех. То не е емоционално. Но със сигурност е нещо, което съм искал. Аз съм човекът, който е критикувал най-много Бойко Борисов, аз съм човекът, който е показвал най-много негови карикатури. Не съм „златната резерва“, София трябва да има своя достоен кмет", заяви Хекимян.

Хекимян бе категоричен, че не се възприема употребен.

"Аз ще продължа да работя за София, независимо какво се случи на изборите. Искам да работя за града, водач съм на листата на ГЕРБ-СДС", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase