Снимка: БГНЕС

Така не може да се комуникира, това са български граждани, каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за протестите на енергетиците. Той е в Пловдив за откриването на южната трибуна на стадион „Локомотив“.

"Искам пак да се обърна към премиера, правителството и миньорите: Блокирането не е изход, тормози много други граждани", коментира Борисов и призова за диалог, който да успокои напрежението.  

"Оставиха ни в петък вечерта да защитаваме Закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. В ден, в който хиляди протестират, в парламента сме оставени сами", каза Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ. Според него те са били длъжни да бъдат в парламента в този момент.

"Аз съм против депутат от една партия да става шеф на специални служби. Тези директори са назначавани по времето на управлението на президента Радев, Кирил Петков и Асен Василев. Работили са с тях. Там няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изчегъртано", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разгледа  стадиона на "Локомотив" Пд, по който има още работа.

"След стадиона на Ботев в "Локомотив" вече също гледат с оптимизъм към бъдещето. Отборът им е първи. Както винаги съм казал, аз нямам неизпълнено обещание. Който и да е собственик – те знаят, че надеждата им е в нас. Според мен затова хората очакват тази политика за изграждане на инфраструктура да продължи. Обещали сме и отпред паркингът да стане. Ще се получи едно прекрасно комплексче", заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase