Общ преглед
За да имаме ефективна външна политика трябва да имаме ясни цели и приоритети, да имаме вътрешен консенсус по тях. Тези приоритети трябва да бъдат комуникирани и отстоявани с консенсус.
Още по темата
Трябва да имаме пълноценна стратегия, силни структури у нас и по света.

Това заяви президентът Румен Радев по време на официалното откриване на Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на България.

“Благодаря за това, че вие  продължавате да отстоявате, да развивате, съхранявате и да отстоявате богатите традиции и постижения на българската дипломация. Това изисква много усилия, защото виждаме, че в един свят с огромна динамика на геополитическите процеси, с една жестока конкуренция в икономическата област, се поставят големи изисквания и предизвикателства пред българската дипломация”, добави Радев и уточни, че според него ние имаме нужда от висококвалифицирани кадри в дипломатическата ни служба.

Държавният глава коментира и темата с влизането на страната ни в Шенгенското пространство.

“Трябва да намерим точния баланс за Шенген”, каза той и уточни, че дипломатическата ни служба трябва да преценява кога да се действа по-умерено и кога по-категорично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар