Снимка: БГНЕС

Не виждам някаква причина, от която местните избори биха могли да пренаредят политическото пространство в национален план.

С този коментар започна анализа си пред БНР журналистът Петко Георгиев, според когото правителството "Денков-Габриел" може да изненада с продължителността си, но може в един момент да се ускори ротацията:

Още по темата

"Но ускорената ротация може да се случи само под условие, че се случат изненадващи резултати на местния вот, които да докажат, че има огромна разлика в обществената тежест на ГЕРБ и ПП-ДБ. Иначе нещата ще си вървят така, както са си предвидени".

В предаването "Нещо повече" журналистът коментира номинацията от ГЕРБ на Антон Хекимян за кандидат за кмет на София и определи реакцията на тази информация като преувеличена:

"Не смятам, че изборът на един човек, независимо от колко високо в сферата на управлението на ключови медии в България идва като кандидат на една партия, да бъде приписвано като вина на всички хора, които професионално си гледат работата в медиите. Не смятам, че с неговия избор трябва със задна дата да се обяснява всичко, което се е случило в ефира на bTV през годините, в които той е бил там. Няма нищо лошо в това един журналист в един момент да стане политик - имаме и добри примери, имаме и лоши. ... Но това не е присъда върху bTV и върху хората, които си вършат съвестно работата в медиите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase