Снимка БГНЕС

Ние се движим в посока да се откажем от 12-годишното тоталитарно управление на ГЕРБ, а Борисов отстъпва от неговата еднолична власт, каза по bTV доц. Мария Пиргова. Според нея БСП ще влезе в правителството, въпросът е какво ще поиска Корнелия Нинова.

С това се съгласи и социалният антрополог Харалан Александров. "Фигурата на Мария Габриел за премиер била добър избор, за да се върне ГЕРБ към автентичността си - европейските ценности и укрепване на властта си. Проблемът е бил с идентичността на ПП, които трябва да подкрепят ГЕРБ. Ясно е, че Борисов ще кара влака, въпросът е дали ще сме в първа или във втора класа", каза Александров.

Според проф. Росен Стоянов обединяващият фактор трябвало да бъде образът на врага. Изненадващо това се оказал не Борисов, а Гешев.

Журналистът Петко Георгиев каза, че хората, които управляват държавата - ГЕРБ и ДПС, са готови на "Всякакви промени, за да не се промени нищо", т.е. да си запазят контрола върху властта. Според него ключов въпрос е какво ще се случи с главния прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase