Снимка: БГНЕС
fallback

Днес Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за тази година. Ще стане ясно дали ще бъде одобрен проектобюджетът в размер на 2,5 млрд. лв., внесен от екипа на настоящия кмет.

Борис Бонев, председател на „Спаси София“, е един от общинските съветници, които няма да подкрепят бюджета.

Oще по темата

„Нося визуализация защо няма да го направя. Една снимка понякога говори повече от 1000 думи“, заяви той и показа кадър с разбити плочки от централни улици на София.

„Хубаво е, но не е готово“ – спомняте си този слоган на ГЕРБ“, припомни Бонев в ефира на БТВ.

„Не съм съгласен да гласувам милиард от нашите пари да отидат за още от същото. Слушам с голям интерес медийните изяви на председателя на СОС Георги Георгиев, който описва доста апокалиптична картина за това какво ще се случи, ако не се приеме бюджета“, посочи общинският съветник.

„Тази година отново над 10 000 деца са без места в детските градини и това е проблем, който продължава вече повече от 15 години, въпреки че имаше приети бюджети. Има становище на Министерството на финансите, според което при неприет общински бюджет ще се променят така наречените натурални показатели и ще бъдат изплатени всички необходими средства, за да няма проблем с изплащането на заплати и с приемането на деца в детските градини“, коментира Борис Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Тоя комунистически

преди 7 месеца

Кло - ун, кариерис и лобис, защо подскача? Нещо май му трепка под лъжичката.

33

до 27

преди 7 месеца

А за хората с над 3 деца, да са си правили сметка. За да имаш над 3 деца, или трябва да имаш достатъчно възможности, или няма да ги гледаш както трябва. Редно е да се запитаме държавата има ли нужда едно семейство да създаде 10 деца, които не са образовани и създават проблеми на обществото. 3 деца са достатъчно, за да се увеличава населението. Важното е те да са отгледани правилно, да допринасят на обществото, когато станат на 25. За съжаление никоя от партиите не се изказва по този въпрос.

32

до 27

преди 7 месеца

Наистина имаме нужда българите да бъдат стимулирани да имат по 2-3 деца и имаме нужда тези деца да получават качествено образование и да се превърнат в добри специалисти на 25 години. Добре ще е държавата да помага повече и на хората с репродуктивни проблеми, които искат да имат деца. Познавам доста такива. Ходят в Турция или Австрия. Продължава....

fallback