Какви са опасностите за България, ако падне забраната за внос на украинско зърно?

"За да вземеш информирано решение, трябва да изслушаш министъра, който направи този анализ, да покаже цифрите, и да сме полезни за българските граждани, т.е. по-евтини и достъпни цени на тези продукти. Днес направи впечатление, че министърът заяви, че не е съгласен с това, което предлага правителството", коментира депутатът от БСП Христо Проданов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той изтъкна, че има много малки производители и земеделски кооперации, както и хора, които само с това се изхранват. "Ние приемаме аргументи, подплатени с цифри и реални резултати - как това ще се отрази на потребителската кошница и потребители. Това ще е определящо за нашето решение", обясни още депутатът.

Проданов подчерта, че ако министър в дадено правителство не е съгласен с решенията в неговия сектор, най-нормално е той да си подаде оставка. "Най-достойното нещо е това", добави той.

Според него решението на комисията е поредното доказателство, че правителството не защитава българския интерес. "Това правителство е пионка, която вероятно защитава поредното, наредено му от посолството, действие", смята гостът.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП заяви, че е против ваканцията преди местните избори, но не я изключва като възможност.

"Пеевски е водещ законодател. Какво по-хубаво за ПП и ДБ? Ние винаги сме говори да се включим в разговори. Не сме решили кога и на каква тема ще бъде вотът на недоверие, но със сигурност ще го инициираме. Очакваме да мине с подкрепата на партиите, които заявяват, че са опозиция - "Възраждане", ИТН и надявам се част от ПП-тата, ако имат достойнство", обяви депутатът от БСП.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase